Pengar är allt

Häromdagen när jag var ute och red mötte jag en Jeep i en skarp kurva. Trots att bilen sett oss och oundvikligen kan ha missat mitt övertydliga tecken om att sakta ner i form av en livlig rörelse som innefattar hela överkroppen, gjorde den inte en minsta antydan till någon form av nedsaktning. Nej, bilen fortsatte sin fartfyllda färd på den slingriga grusvägen max en armlängd ifrån hästens sida. Jag kände till och med grus som sprutade upp på oss. Lyckligtvis har jag en väldigt snäll häst som inte reagerade lika starkt som jag. Naturligtvis blev hon lite stirrig och orolig, men vad kan man förvänta sig av ett flyktdjur vars alla instinkter skriker "Spring!" vid all form av fara (fara = sin egen skugga för vissa hästar...).
 
Hursomhelst, om en olycka inträffar där motorfordon och ryttarekipage är inblandade är det alltid föraren som får ta smällen. Eller inte bildligt talat, då är det snarare tvärtom, men ni fattar. Denne får betala all form av ersättning och försäkring och bla bla, även om det var ryttaren som typ galopperade mot bilen, siktade och med vilja blev påkörd eller nåt. Ha-ha, Nelson-style, kan jag ju säga till alla er förare.

Det jag skulle komma till iallafall, var att jag förut fick en förträfflig idé! Eftersom superdupermånga (detta uttryck inkluderar naturligtvis Jeep-föraren i fråga) läser min enastående blogg och majoriteten förmodligen har körkort, tänkte jag ge er alla icke-hästkunniga en översikt över vad jag kostar när jag är ute och rider. Tyvärr är det inte världens bästa bild, men det var den absolut enda jag hade när jag rider på hemmaplan (annars är det tävlingar/träningar i diverse ridhus som fyller hästmappen och då är vi avsevärt mycket dyrare!)



Så, alla bilförare, nu vet ni vilka delar ni ska sikta på om ni nu ska envisas med att köra så jävla asfort. Och nära.

Ha det fint och ta det lugnt ute på vägarna och respektera om en medtrafikant, till häst eller fots, visar tecken på att ni ska sakta ner. Over and Out.

S:t Annadagen!

Häromdagen (i lördags) ägde den officiella S:t Annadagen rum. Som vanligt var det en extremt festlig tillställning för alla åldrar! Mellan sträckan Hösterum-Tyrislöt kunde stor som liten avnjuta olika aktiviteter längs väg 210! Solen sken, fjärilarna fladdrade, fåglarna sjöng, barn skrattade, vuxna skrockade och vattnet glittrade ikapp med allas tindrande ögon.

Nej men klysch åsido, så blev det en rätt lyckad dag. Stressig morgon men en trevlig dag som flöt på. Mitt lyckliga minne av dagen kan ha något med att göra att jag fick sluta vid halv tre när jag var inställd på att jobba till sju...


Här står jag på trappan till affären och blickar ut över vår verksamhet.


Korvgrillning i full gång.


Ponnyridning med Billy fanns naturligtvis att prova på.


Felix Höns & Ägg (eller nåt sånt) fanns där med sina skyddslingar. Här med gässlingarna i förgrunden.


Vi sålde glass i större lass än vanligt.


Cissi och Emma superkoncentrerade. Haha.

Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder fastän jag har massor. Hejdå!

fredag

Idag är jag, för andra dagen i rad, ledig! Istället för att, som igår, tillbringa dagen i sängen så hann jag faktiskt med någonting. Jag red (på morgonen!) , badade häst, städade och åkte in till Norrköping för att möblera lägenhet. Jag passade på nu när Olle befinner sig i Rejmyre. Ungefär så här såg det ut:



Och där ville han att jag skulle flytta in.. Hm. Men nu - när jag har varit där så ser det ut så här:




Mycket bättre tycker jag nog minsann. Dock är det inte riktigt klart, en bokhylla (som jag inte lyckades bygga själv - jävla Ikea) ska upp och lite annat plock. Nu ska jag förbereda lekar inför kalas imorgon. Hejdåååååå!

Söndag

Idag på jobbet hittade jag den här:



Tror ni preparatet kan komplettera mina tillgångar om jag sprayar det på dem? Förmodligen inte... Och så här ser jag ut när jag åker buss:



På riktigt alltså. Fy fan.
Godnatt.

Hair

Just nu använder jag ett mousse från Lee Stafford som heter DDoUbLE bLOW NoN-STIKy MOOUusse for a TOWER OF OOMFness and BODy TO DiE for. Det tycker jag är roligt. En annan bra produkt är Curl Activator från C4. Nu vet nu det! Nu bär det av till jobb.


11:e juli och det är tolv grader.

Häromdagen var jag på Ikea för att inhandla diverse pinaler och pryttlar till lägenheten som för nuvarande är asful. (Tur att Olle inte läser min blogg.) Jag har äntligen fått min vilja igenom när det gäller furubordet med svarvade ben - det ska ut. Hursomhelst har jag nu inskaffat en stor och fin lila matta, två små soffbord, en tv-bänk, en tv, fyra fina krukor, ett diskställ, ett antal handdukar, två fina kuddar, en stor golvlampa och en massa småsaker utöver det som inte är värda den muskelkraft det tar att skriva ner dem. Det ska bli roligt att få fixa och trixa med det iallafall.

Igår var jag på en grattis-på-födelsedagen-i-efterskott-fest. Tillställningen ägde rum i Krokek och det var väldigt trevligt! Födelsedagsbarnet fick av mig och Olle en tidning som handlar om World of Warcraft. Den innehöll bland annat instruktioner om hur man ska komma igång i Ulduar, tips och råd till alla guildlösa, några specialsidor om användbara speccs, ett helt uppslag om olika companions och på framsidan stod det klart och tydligt: 100% WoW! Henrietta blev naturligtvis mycket glad! Värt att nämna är ju att tidningen lästes flitigt från pärm till pärm av majoriteten av festens besökare. Typ Joel, Heiborn, Martin & c:o. Henrietta fick även en Candy Bra och ett par Candy String av någon. Det var roligt tycker jag.

Som vanligt är jag dålig på att uppdatera min blogg och som vanligt utlovar jag att det hädanefter ska bli ändring på detta. Lycka till...



Glada pojkar sköter grillning.


Flickor åt förnämligt god choklad tårta och pimplade rosévin och fruktsoda.


Måste bara slänga med denna fruktansvärt osmakliga bild vars motiv personifierar "fylletkåt" .

RSS 2.0