öststatsjackan<3

- Men jag drar nu då, ses ikväll.
- Ska du ha på dig den där i skolan?
- Ja?
- Jag trodde du bara hade den i stallet?!
- Jaha.. Nej, den är rätt ny.
- Men.. Du ser ju ut som en bosnisk flykting.

Jag och min far tycker väldigt olika om väldigt mycket.


Sommarjobb

<ingentingmednåntingattgöra>Fatta att det är ljust till klockan elva på somrarna! </ingentingmednåntingattgöra>
Jag ska eventuellt jobba på kärnkraften i sommar. Dock på ej på insidan eftersom jag inte är arton, så jag får inte göra några coola, farliga saker :(  Hursomhelst har min mor ett villkor, jag måste ha på mig den här tröjan när jag vistas bland alla kåta gubbar som är bortresta från sina hem och fruar:
Min mor är, för er som inte vet, värsta veteranen på sitt jobb, och de flesta (utom alla nollor) vet vem hon är. Därför är det roligt.


Sophia hade en rolig grej på hennes bilddagbok . Det går ut på att man ska googla sitt namn följt av ordet "är" inom citationstecken. Här kommer resultatet av mina fem första meningar:
>  Vanilla Sky är ett trevligt drinkrecept med samma namn som den välspelade filmen med Tom Cruise.
>  Clear Sky är en förbättrad uppföljare som erbjuder en hel del nya inslag, men spelet lider fortfarande av att det har en del buggar.
>  Starry Sky är inte det perfekta rosa lacket för mig, men det kan ju ändå vara läckert nu till sommaren.
Sky är inte bara en stjärnkarta i datorn.
Sky Linköping sköter driften av Stångåstadens lägenhetshotell Tornet i Tornby city.

Det blev inte lika hysteriskt kul som Sophias :(

lets untz all over the place

Upptäcker att inlägget som inleds med massa tjat om den 22:a februari år 2009 kommer ut tre minuter och tjugioåtta sekunder försent. Daaaaaamn. Här är jag och kära Sophia♥ ute och vandrar i hufvudstaden:


Ursäkta mig? Skulle du kunna flytta lite på din väska?
+ ett leende. Så gör man. Kärringjävel.

untz untz

Godkväll. Idag är den den 22:a februari år 2009. Tänk att jag aldrig, aldrig någonsin kommer uppleva den dagen igen. Visst kommer det liknande dagar, men aldrig, aldrig den 22:a februari år 2009. Idag har Pia och Milo namnsdag.
Dagen i fråga har i mitt fall varit rätt så händelselös, men jag tänkte ändå summera den för er. Jag läste någon undersökning någon gång om att man lättare tar in information via punktlistor. Det kanske beror på vad det hela handlar om, men jag tycker själv det kan vara skönt att ögna igenom sådana istället för långrandiga texter. Så, här följer min dag i punktlisteform (javisst finns det ett sådant ord, hurså?). 

Jag har:

 ¤  svurit, sparkat och skrikit åt äckelpäckelbajskorv-vädret vilket faller i form av Snö. Lägg märke till den stora begynnelsebokstaven.

¤  skottat och plogat och allt vad det heter när man avlägsnar Snö från mark. Hela paddocken. Vilket Martin för övrigt vet vad det är för något.

¤  svurit, sparkat och skrikit åt alla mina läxor som jag borde gjort under lovet, men som jag sedvanligt skjutit upp tills sista dagen av nio dagars ledighet.

¤  varit allmänt arg på min häst för att hon är skadad. Hur jävla klumpig får man vara så man springer på en sten?! (Inga kommentarer angående min personliga smidighet är nödvändiga.)

men jag har även:
¤  klämt en blåsa i min mun fast man inte ska det. Och det kom ut nåt jättecoolt! Trodde det skulle vara vattningt och allmänt tråkigt, men det var en klar vätska som var alldeles kletig! Typ som hårgelé. Då blev jag lite upprymd och glad en stund.                  ...Vaddå äckligt?
¤  köpt en stor Marabou Mjölkchoklad. Det var nåt fel på den, hela kakan var astjock! Fick liksom inte riktigt plats i plastemballaget. Fick riktigt kämpa med att överhuvudtaget få upp den. Den var tillochmed svår att bryta. Äkta lycka.
¤  somnat i solariet och vaknade långt efter att det släckts och blivit kallt. Detta kanske låter som en tråkig upplevelse, men jag fann det i stunden riktigt roande. Och det var skönt att sova också.

och slutligen har jag:
¤  städat vidare i mitt rum a.k.a. Tredje världskriget.
¤  bytt lakan i sängen. Alltid skönt att gå och lägga sig i nytvättade, lite frasiga lakan.
¤  packat alla danskläder ikväll. Detta brukar vanligtvis ske fem sekunder innan jag ska åka. Alltså ungefär då jag kommer på att jag överhuvudtaget har en kvällsaktivitet.
¤  faktsiskt funderat ut hur jag ska lägga upp min vecka för att hinna med alla inlämningsuppgifter, prov och annat nonsens i samma genre. (Det räknas inte som att plugga, Sophia!)

Som ni kanske uppfattade listades dagens aktiviteter upp i tråkigt, roligt och nyttigt.
Nu ska jag gå och lägga mig och sova gott!


Sophia, Linnéa och undertecknad som dedicated fire fighters.


- Over and out -
°•.ςκγTM

Jag saknar Sophia

Kära dagbok. Igår åkte jag hem till Olle och lekte. Det var soft och nice och chill och massa andra engelska låneord som syftar på välbehag. Morgonen efter vaknade jag förstås alldeles för tidigt, men fick en förträfflig idé. Helt utan hjälp från Olle conectade jag vent, loggade på hans acc, spelade en hybrid klass - druid, blev invitad, gankade massa mobs, shapeshiftade som fan, questade i Stranglethorn Vale, ja, you name it! Duktig flicka helt enkelt.

Just nu skulle jag jättegärna vilja befinna mig hos Martin och käka tacos tills han spyr.


Blogg i tidig ålder

Nu allihopa, ska ni få ta del av det mest privata man kan tänka sig - min (fysiska) dagbok! För er hängivna bloggare kan jag ju berätta att innan termen "blogg" uppfanns, fanns något man kallar "dagbok". Dagbok kallas en volym med tomma blad där en person skriver mer eller mindre regelbundet om sitt liv. Anteckningarna sker inte nödvändigtvis varje dag. Dagboken kan innehålla fragmentariska uppgifter om vad som hänt, beskriva väder och vind, eller vara djuplodande eller bara långrandig och pladdrig. Många börjar skriva dagbok i tonåren och fortsätter upp i vuxen ålder, medan det för andra är en tillfällig fas i barndomen. (wikipedia)

Här följer iallafall en rätt lång serie med speciellt utvalda utdrag ur min dagbok. Översättning och eventuell bild- och/eller textbeskrivning följer under bilderna:

Framsida


"Kära dagbok. Idag har jag fått dig, jag blev lycklig. I skogen har jag hittat en död fågel. En gång har jag gått i skogen med min kusin, då träffade vi en orm."


"Kära dagbok, en gång har min kusin och jag gått till grusgropen. Min mamma var orolig. Vi fick sand i skorna. Imorgon ska jag gå på kalas."


"Kära dagbok, idag har min pappa fått jättestora fiskar."
Bild: en lila säl med gult huvud och rosa fena, fisk i vatten.


"Kära dagbok, en gång kletade jag på en fisk." (??!)
Bild: Glad fisk


"Kära dagbok. Idag var det ett förförligt bråk. Min mamma sa att jag skulle inte sitta vid matbordet."


"Kära dagbok. Idag har jag inte gjort någonting, jag satt och läste i dig."
 Bild: Jag som är glad och tänker på min dagbok som på bilden är låst.


"Kära dagbok, idag har jag gjort kaffe åt min pappa."
Bild: Påslagen kaffebryggare, staplade koppar och en väckarklocka med väckningsfunktionen på.


"Kära dagbok. Idag ska jag sitta på min trappa och sola på den sköna trappan."


"Kära dagbok, kan du göra kullerbyttor?"
Bild: Dagbok som gör kullerbytta


"Kära dagbok. Jag har en hemlighet."
(vad är dagböcker till för??)
Bild: Jag när jag har en hemlighet. Att det är två personer är ett olösligt mysterium.


"- Kära dagbok, kan du göra mig en tjänst?
- Jaa."


"Kära dagbok, nu är vi på väg till Thailand."
Bild: Jag som tänker på en gungställning och mig själv (?). Flygplanet till Thailand.

Ni som hade ork att kolla igenom allt är jag djupt imponerad av! För övrigt var jag nyss fyllda fem när jag skrev detta. Kan ju inte direkt påstå att jag skriver mer intressant nuförtiden.
Kära dagbok, hejdå!


RSS 2.0