Lösningen på universums gåta

Folk var jättedåliga på att gissa rebus :( eller så har jag helt enkelt noll läsare.

Eeeeeehh.. Äääääääh.. Plätt?  (Äpplet)

Hahaha, underbart roligt.

Dagen har varit rätt slapp. Började dock lite halvdåligt med försovning, missad buss och usla prestationer på teaterlektionen. Sedan ägde terminens elevforum rum, som ingen närvarade på. Dumma jag trodde att engelskan, pga av detta evenemang, var inställd. Naturligtvis var den inte det. Jag som inte alls behöver mer frånvaro.
Nu har jag precis haft min cellolektion som gick jättebra. Jag känner mig alltid som värsta proffsmusikern när jag går från min lektion. Dock vet jag att verkligheten hinner ikapp nästa gång jag sätter mig med cellon..


Min nya cello. Typ.

Snart ska jag hem och rida hästen och fila på samhällskunskapen.
PUSSOCHKRAM

Skogvaktaregatan 1

Idag har jag och Olle kollat in vår snyggisch lägenhet! När vi kom in var renoveringen i full gång, lite tråkig färg kanske, men det blir fint sen. Vi har även deltagit i en mycket spännande auktionsduell på tradera. Vi gick segrande ur dusten kan jag ju tillägga. Det hela gällde en fin bokhylla som passar in i Sky and Olle Mansion perfekt.

Jag och Sophia kom på en asbra rebus förut. Den som gissar rätt får en kaka. Eller ett valfritt pris inom ekonomiskt rimliga gränser.



Rätt svar presenteras imorgon.
Sov så gott allihopa, det ska jag göra. Nu.
Over and Out.

(Jag hoppas att ni ser mina ansträngningar i Paint! Texten "Plättar" är ytterst snyggt skriven, och ni ser väl förlängningen av bordet?? Det var för kort för att få plats med det obligatoriska likamed-frågetecken-grejen som alltid dyker upp i rebusar. Men ack vilken tur att mina skills i det förträffligt avancerade programmet är beyond det normala.)

O

- Finns det något som har en början men inget slut?
- En cirkel.
- Men den har ju varken början eller slut?
- Om den inte hade någon början skulle den ju logiskt sett inte existera, men har den väl börjat går den runt, runt, runt.

Fem minuter senare tycker jag synd om cirkeln som aldrig få stanna och vila.

Det flyger en mygga i mitt rum

Med hjälp av minnet har vi förmågan att lagra erfarenheter och göra det möjligt att känna igen och lära. Minnena blir en del av vår person och ger oss också en plats i tidsdimensionen. Med hjälp av minnet kan tänkandet ta itu med de problem som möter oss.


Långtidsminnet
I långtidsminnet lagras kunskap under mycket långa tidsperioder och utan att individen behöver anstränga sig. Det finns ingen gräns för hur mycket information som kan lagras i långtidsminnet. Information från långtidsminnet plockas idealt fram då individen befinner sig i en situation när den behövs. Långtidsminnet kan delas in i explicita och implicita minnen.

  • Det explicita minnet lagrar fakta, dvs speciella händelser.
    Det explicita minnet kan i sin tur delas in i:
    • Episodminnet där upplevelser lagras.
    • Det semantiska minnet lagrar kunskap och fakta.
  • Det implicita minnet (procedurminnet) lagrar "know-how", dvs hur man gör när man cyklar eller går på två ben.

Korttidsminnet
I korttidsminnet (arbetsminnet) finns information eller kunskap som individen behöver för att hantera den nuvarande situationen, exempelvis att komma ihåg ett telefonnummer samtidigt som den letar efter en penna. Korttidsminnet består av flera olika delar som kan hantera olika aspekter av information (exempelvis siffror, ord, visualiseringar). Gemensamt för dessa delar är att de bara lagrar information som individen behöver just nu, information som inte används kommer att försvinna från korttidsminnet.



Jag såg just Eternal sunshine of the spotless mind. Det var längesen en film fick mig att tänka till och bli berörd. Tänk vad mycket vi minns. Minsta lilla sak jag ser kan jag relatera till någon speciell person eller plats. Och vad viktigt det är att våga hålla kvar vid sina minnen! Det finns många saker man glömmer för att de verkar oviktiga i sitt varande, men om man vid ett senare skede stöter på minnet, tänk vad glad man blir! För att det plötsligt betyder någonting. Det finns även saker man skulle vilja glömma, men förmodligen är det något betydelsefullt för vår identitet. Minnen skapar liv och erfarenhet - även om det är något tråkigt. Blablablabla, gud vad tråkigt. Jag är trött och lite borta.



Elisa - Rainbow

Förresten flyger det omkring en mygga i rummet. Är inte de döda så här års?

Skoltrött...

... fast skolan ännu inte har börjat.
Min jul blev ingen stor tillställning då ingen släkt kom och firade med oss. Det var jag, mor och far. Skönt på många sätt. Som vanligt blev det att leva på julmat i nån vecka eller så. Det är förskräckligt hur illamående jag blir av tanken på skinka och köttbullar och Janssons frestelse och rödbetssallad nu... Under julstressen upptäckte jag och mamma hur smidigt det är att vara ute i sista sekunden. Inte sista sekunden som i några dagar före julafton då det är sjuuuukt mycket folk på stan, utan verkligen sistasekunden. Kvällen innan, nån timme innan stan stänger. Då är det folktomt och om man har planerat vad man ska ge folk går inköpen riktigt snabbt. Julmatshandlandet följer samma princip. Fanns inte en jävel på Willys i Söderköping. Inga långa köer vid sillenn, inga brottningsmatcher om clementiner, inga duster om de sista julmustbackarna, inga skrikande barn som undrar vad i helvete tomtemasken i tiokronors-lådan är för nåt, ja ni fattar. Dock blev det ingen gran i år för oss. Men vad ska man med den till egentligen. Vi bor ju i skogen, granar är ju allt man ser dagarna i ända...

I mellandagarna körde vi in Verona för att stå uppstallad på NFK ända tills igår. Vi deltog i flera dressyrkurser och sånt skit som ingen är intresserad av att läsa om. Igår var vi även med på vår allra första dressyrtävling. :)  Verona var arg och sur och ville inte göra som jag ville. Men vi tog oss till en andra placering i LC:2 och i LB stannade vi inte ens för att se resultatet... (gick inte så bra). Nu blev jag nyfiken, så jag kollade resultatet på hemsidan och jag kom visst sjua av fjorton starter. Hm..

Nyår var festligt precis som min klänning. Mycket fyrverkerier och långt att gå :P god mat och trevligt sällskap! Finns inte så mycket att säga, nyår kan ju inte utföras på så jättemånga sätt. Bättre än förra året dock (inga kommentarer behövs på det tack). :)

Nu sitter jag i skolan och är lite hungrig. Har just vinkat av två kusiner som var här och hälsade på, Maia och Anna. Jag är trött och irriterad och allmänt tråkig. :) så därför ska jag gå och öva, man spelar så bra när man är på dåligt humör. Men tyvärr brukar man bli glad när det låter bra och då förstörs ju alltihop.

Matilda, jag lovar att jag ska bli bättre på att skriva blogg.
Eleonor, jag lovar att jag ska bli bättre på att höra av mig.
Sen vågar jag inte avge fler löften. Jag är ju så dålig påatt hålla dem.
HEJDÅ! :D

RSS 2.0