Cravings

Förutom de där kända grundbehoven vi människor har, typ kärlek, närhet, sömn, föda blabla (Sex, Sömn, Mat enligt Olle. I den ordningen också.) så har jag några stora can't-live-without-grejer (clwg). Och nu måste ni ha i åtanke att en clwg är inte på långa vägar samma sak som något man bara tycker om. Tycka om är ett stadie långt under clwg. Att älska likaså. Detta fenomen är inte bara ett kroppsligt begär, utan jämnar ut ens inres svar på krig, världssvält och epidimi. Min nummer ett är körsbärstomater. Jag vet inte varför, jag tycker inte ens att de är särskilt goda. Häromdagen gick jag omkring alldeles stirrig och förtvivlad på grund av avsaknaden av dessa röda små guldkorn. Jag blev lite panikslagen och hörde av mig till inte mindre än fem personer som alla dagen efter kom med den underbara kartongen. Ni vet, med hål i. Tack till er. Nummer två blir mitt ekonomiskt ödeläggande och samlar-aktiga beteende när det gäller solglasögon. Jag passar inte ens i solglasögon. Igår beställde jag hem minst sju par som jag vet aldrig kommer få se solljuset (haha). Nummer tre blir för er veteraner här ett bekant problem som jag tidigare slagits med men aldrig övervunnit - att   d u s c h a   p å   m o r g o n e n. Nej, jag tar mig inte igenom en dag utan abnormala svettningar, plötsliga utfall på oskyldiga människor, allmän stirrighet, dunkande huvudvärk, muntorrhet, urinretention, yrsel och andningssvårigheter om jag inte får/kan/hinner/vill duscha på morgonen. 

Stackars flicka, kanske ni tänker, oskyldiga varelse som utsätter sig själv för ett lidande hon själv skapar. Ni som läst Psykologi A hinner briljerande att tänka ut en lång och invecklad teori om överjaget som spökar. Men ack så fel ni har. Det är ni och inte jag som går miste om något. Den tillfredsställelse, det lyckorus, den extas jag befinner mig i när jag uppfyllt mina innersta önskningar överträffar all annan lycka på jorden. 

Ja, det var väl bara det jag skulle säga. För en gångs skull ska jag lägga mig rätt tidigt så jag inte är så dödstrött  på mitt jobb, som vi för övrigt kan läsa om på föregående inlägg! :D Och jag uppmanar er alla ännu en gång att komma och hälsa på i S:t Anna handel i vacker skärgårsdmiljö! Ta en glass eller bara njut av utsikten. 

Over and Out. 

      


Sommar

Nu är sommaren banne mig här. Idag var det stekande sol ute på altanen på jobbet. Då känns det extra festligt när man står inne i kylrummet med täckjacka och packar upp mejerivaror med huttrande läppar och blåa fingrar samtidigt som man skådar ut över bryggan vid det glittrande havet  på alla halvnakna, glada och bruna människor (läs heta seglarpojkar i pappas båt). Annars går jobbet bra, det är skönt att ha någonting vettigt att göra, och för att citera en vis (ha!): Cash is King. För er som är oinformerade jobbar jag i S.t Anna handel i S:t Anna. Det är en lagom stor livsmedelsbutik som är väldigt populär bland seglargäster och turisttyskar. I år har vi även glasscafét öppet, där serveras det glass och kaffe och mackor och bakelser och än det ena med det andra. Och så finns förstås macken där du kan tanka båten, få den tvättad, servad och allmänt iordninggjord av kunnig personal. Bastu och allmän rekreation tror jag nog också ska finnas. Det är väldigt vackert därute och ligger ett stenkast från havet (macken ligger tillochmed delvis i havet). Nu hoppas jag på löneförhöjning eftersom jag gjorde sådan förträfflig reklam!

Att ha avklarat tvåan är rätt skönt. När treorna klättrade upp på flaket kände jag sådan extrem längtan tills vi ska stå där. Nu har vi liksom bara det roliga kvar: sonprojekt och musikal. Ja, och naturkunskap såklart. Och uppgraderad gemu.

Tyvärr är min kamera lite ledsen när man ska föra över bilder till datorn (hjälp, någon?!) men lite fina bilder från jobb och sånt ska inom kort komma upp!
Nu ska jag ut och trösta hästen som lider av separationsångest och står och skriker på sin brud som går i en annan hage. Sucker. Hej då och kom och hälsa på mig i skärgården!

--> http://www.sahandel.se/  wiiie!

RSS 2.0